Oct 23, 2022, 7:24 PM

Димитровден 

  Poetry » Civilian
700 0 1

Димитровден

 

Димитровден приветства бяла зима,
студът се стеле тихо по земята.
Завивка топла и искри в комина,
уют и топлина са зад вратата.

 

Димитровчето нежно в цвят лилав
окичило кокетно селски двор.
А хризантемата с лиричен нрав
любува се на китния простор.

 

Димитровден с хелениум обвит
и енчец, като снажен фойерверк.
Макар да си студен и мразовит
не бих те дал за майсторски плейбек.

 

Димитровден от есен изтъкан
понесъл гордо зимната вълна.
От слънчеви усмивки си огрян,
макар разпънал зимните платна...

 

© Наташа Басарова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??