Димитър не е име, а е скиптър
в ръката на владетел светлолик.
Корона за глава премъдра, шифър
към свят, отбранен с чест и труд велик.
Димитър не е име, а е титла,
добита с плам над избора му нов.
Закрилник и водач в неспирна битка,
светец , разпръскващ мрака в път суров.
Димитър не е само войн побèден,
сеяч е на надежди и мечти.
Да бъде пръв и никога последен,
призван е за дела и висоти.
© Светличка All rights reserved.
Зарадвах един прекрасен човек.