Дива гора–
с дебнещи хищници,
в късните доби стаени!
Черна гора–
с мрачни измислици,
със дървеса изгорени!
Тъмна гора–
лъч недостига
камъни мъртвородени!
Грозна гора–
пълна с интриги,
с много души наранени!
Мъртва гора–
сатанински вертепи,
с тръни, преплели се в клони!
Вечна гора,
пепел носеща в шепи–
как ли сълза ще пророни?!
© МАРИАН КРЪСТЕВ All rights reserved.
Там се раждаме и не просто трябва да оцелеем, но и да останем човеци...