Feb 24, 2010, 11:59 PM

Дивата роза 

  Poetry
760 0 0

Свободна  ти искаш да бъдеш,

свободна в дни от любов,

в нежна омара обгърната,

да тръгнеш по пътя си нов.

 

Превърната в пурпурна багра,

превърната в пламък суров,

в огън със живота загърната,

при мен ще намериш любов.

 

За дивата роза в душата ти,

изникнала в буйство и страст,

готов съм да дам и съдбата си

в ръцете на твоята власт.

 

 

Изправена, силна и горда си,

на път се отправяш сега,

до теб аз смирен и покорен съм,

в листата ти аз съм роса.

 

Върви, нека пътят ти светъл е,

върви, не обръщай глава,

при теб аз ще бъда със вятъра,

ще галя аз твойте стебла.

© Иван Шмугарски All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??