Jul 13, 2013, 12:41 AM

Днешно време 

  Poetry » Other
750 0 3

Д Н Е Ш Н О   В Р Е М Е

Животът поскъпва!
Заплатите малки!
Хората взеха да стават все по-жалки.
Мълчи си, народе,в този сетен час и дерзай!

Един пред друг сте смели, силни, нравни.
Правителства сваляте, но не и реални.
Когато Ви попитат, какво мислите за днешното време,
за създалата се криза и как ще се отървеме - ВИЕ МЪЛЧИТЕ КАТО ГЛЪТНАЛИ КОСТИЛКА.

 

 

Къде си Вазов, къде си Ботев, къде си Левски?
Да видите този непрокопсан народ.
Да видите как злобата става все по-голяма,
как се бутаме един друг, в кипяща помийна яма.

Да видите как си продаваме душата,
за да имаме голяма заплата, кола и вила с два гаража.

Даваме си дупето на всички, стига да кусаме после с по-големи лъжички.
Не познаваме вече термините -ч ест, морал и гордост.

 

Обичаме всичко свързано с подлост.
Лицемерието за нас е нещо съвсем нормално.
На нас не ни пука, на нас не ни дреме.
Не ни тежи никакво излишно бреме.

 

Гладни сме, жадни сме, но си мълчим.
И се надяваме някой друг да ни спаси.
О, Българино! Викай силно, нека те чуе  Балкана, полето, морето и всичко що расте на таз планета. Бъди веднъж искрен пред себе си и пред всички!

Създай ново време, в което да пеем като птички!

                                                                                         

© Десислава Любомирова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • "Само това, което заплатиш има за тебе стойност." Не помня кой го беше казал, но е вярно. Нали?
  • Helius(Елена Костадинова) Много харсвам една мисъл на Атанас Буров: "Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество — винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава”.
  • Споделям написаното!
    Буров е казал още:
    "България е управлявана от
    бивши или бъдещи затворници!"
Random works
: ??:??