Aug 29, 2018, 7:11 PM  

До следващата пролет 

  Poetry » Love, Landscape, Other
505 4 7

Когато преродят се цветовете –
зеленото обърне се във жълто.
И с радост наберем от плодовете –
от сочността и сладостта им пълна,

усетили, че сбират се ятата –
с лъчите най-последни се прегръщат.
Покрий ме ти със есенна позлата,
та хладни ветрове да не поглъщат

душата ми, останала на двора,
да чака теб до следващата пролет.
И с взор отправен, само там – нагоре,
ще ме откриеш още да се моля.

Но обещай ми, че ще се завърнеш
с дъха на минзухарени ливади.
И с поглед мил отново щом ме зърнеш,
в безкрайна красота ще се удавим
!

© Данаил Таков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??