Дочаках пак златната есен,
както винаги пъстро красива,
по-цветна от пролетна песен
и танца на листата игриви.
Отлитат от своите клони
към дансинг на длъж и на шир
по улици, стрехи и подслони
в необятно многоцветен ефир.
Приветствам те, двойнице пролет,
ти жълто, оранжева светиш
в този пъстър и шеметен полет,
всяко твое листче е цвете.
© Гинка Любенова Косева All rights reserved.