Oct 20, 2022, 7:21 PM

Добре дошла моя есен... 

  Poetry
282 3 7

Добре дошла, моя есен.

Посрещам те

със усмивка на зряла жена,

със очи, натежали от детството, отпечатано тъжно в калта.

Добре дошла, моя есен.

Намигам ти, по младежки навирила нос,

и през локвите ти прелитам,

с лекотата на бял албатрос.

Добре дошла, моя есен.

Не питам докога ще си с мене добра.

В разпиляното злато на дните ти ще пребъда.

Неродена мома.

С мека песен на плещи понесла

в бели менци,

вода от сълза.

Добре дошла, моя есен....

© Мариела Георгиева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??