Как си отиват добрите приятели -
по въздух, по вода... или със влакове?
Помахвам на изпращане с душата си
и след раздялата остава само чакане...
.................... ..........................
Как си отиват добрите приятели -
с усмивки, със сълзи, безмълвни?
Ръце ли си стискаме или се прегръщаме,
преди нов път да ги погълне?
Как си отиват добрите приятели -
с обещания, с клетви, с признания?
Или просто загърбват, а след тях тишината
остава да стене в изгнание?
Как си отиват добрите приятели -
бързо, бавно... светкавично?
Пъхват ли бележка под вратата
или е във очите им посланието?
Как си отиват добрите приятели -
ограбващи, даващи... имащи?
Остава ли след тях отворена вратата
или затръшват я завинаги?
Как си отиват добрите приятели -
със забрава или със спомени?
Подават ли ръка за сбогом в мрака
или за изпращане не молят?
Как си отиват добрите приятели -
за кратко, за дълго, завинаги?
Ще пощади ли времето пътя в душата,
ако решат да се завърнат някой ден?
Как се посрещат добрите приятели -
на летища, пристанища, гари...?
Или идват по пътя в душата,
който за тях сме проправили?...
© Инна All rights reserved.
И все пак се надявам времето да те опровергае,Симеон...То с днешните комуникации знае ли се?