Jul 22, 2021, 9:06 AM

Добро утро, Слънце 

  Poetry » Phylosophy
424 2 14

 

Добро ти утро, любопитно Слънце!

Хареса ли ти изгрева със мен?

Позна ли ме в поникналото зрънце,

в усмивката на идващия ден?

 

Дочу ли чучулигата в простора,

решила да събуди днес града,

как глас омаен лее без умора,

възпява чудесата на света?

 

Усети ли уханието цветно,

изпъстрило градинките отвън?

Докосна ли те вятърът балетно?

Потръпна ли от празничния звън?

 

Надникна ли във детските колички,

изпълнени с лъчиста топлина?

Целуна ли размахващи ръчички,

дари ли ги със ангелски крила?

 

Добро ти утро, любопитно Слънце!

Рисувай всеки миг със красота.

Денят да грее от любов препълнен,

палитрен колорит от светлина.

© Таня Мезева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??