Доброто съществува
от стари времена.
Без оръжие воюва,
ранява всяко зло.
Ослабва, като живо тяло,
седи с наведена глава.
Трябва му мечта.
Открива я в цвете,
разцъфнало в тъмнина.
Целува всяка жива твар
и вълнува - млад и стар.
© Василка Ябанджиева All rights reserved.