Oct 14, 2020, 12:56 AM

Добър вечер, г-жа Тъга! 

  Poetry » Other
498 2 10

Добър вечер, г-жа Тъга!

Тази вечер сте изтънчено жестока!

Бродите из моята душа,

сякаш някой Ви е дал насока.

И отгде у Вас такова постоянство?

Есента с дъждовната мъгла

осени Ви или е просто хулиганство?

С Вас се знаем доста отдалече...

Тръгвате си често неочаквано

и си казвам: ето, няма вече 

да я видя и раздялата е окончателна.

Но се връща тя и се усмихва:

-Как сте? Пак ли сте щастлива?

Аз мълча и не отвръщам нищо,

но си зная, че все пак ще си отиде.

 

И се моля слънце да изгрее,

да запеят птици,

моята душа да оцелее

сред изпепеляващите жици

на тъгата, бавна и горчива.

И да вдигнем пак наздравица

за това, че любовта е още жива!

© Наташа Биразова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??