Jan 9, 2010, 12:53 PM

Добър вечер, господин Бохем 

  Poetry » Humour
1180 0 16

- Добър вечер, господин Бохем,

нали празнувахме Ивановден,

подготвен си със стъклена молба,

очите ти блестят, не мога да ти устоя...

 

- Обиждаш ме, госпожице Ивон,

ирония долавям в твоя тон,

отдавна скъсах с господин Бохем,

пред теб е Петко прероден.

 

- Сериозно ли говориш, Петко прероден,

купоните със теб си бяха реквием,

виждам как душата ти гори,

заспиват пътища, но не и ти....

Аз още помня Лунните ти дни,

последвани от Слънчевите нощи,

от Космоса ли се зареждаш ти

не знам, но аз от теб съм болна още...

Прости ми, Петко прероден,

знам, че си Нов, не си за мен,

я, по-добре иди в гората,

че Бабинден празнува Меца, взела е заплата...

 

- Така ли, кажи ми номера на пещерата,

в която дъртата опънала е с мед софрата...

 

© Ивон All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??