Не бързай още да отпиваш -
не съм от скъпите вина.
Лоза-дивачка е наливала
у мене тъмна хладина.
Тя дълго ще се утаява,
ще прекипява в мойта кръв,
за да изригне като лава -
(вулкан от жажда и от стръв).
Тогава си налей. И пий ме,
(макар че силно ще горчи) -
додето свят ти се завие
и разумът ти замълчи.
© Елица Ангелова All rights reserved.