Dec 2, 2012, 7:45 PM

Докога 

  Poetry
473 0 1

 

 

                               Понякога се питам докога ли

                               ще ми е пълна чашата с горчилка?

                               И докога ще бъда вечно жадна

                               за цветове и есенни огньове...

 

                               Опитвам се да бъда безразлична

                               и да не мразя сенките на злото,

                               покълнали в очите на мнозина.

                               Незабелязано и безпощадно!

 

                                В ушите ми звучат симфониите

                                на детството ми и на младостта ми–

                                безкрайно скъпи, но и малко чужди,

                                преливат чашата ми със горчилка.

 

                                А там на дъното ù– зрънце жито

                                от мамината доброта и вяра,

                                ала кога до него ще се свия

                                и с уморени сълзи ще заплача!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Рада Димова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??