Теменужените ти очи - безкрайна синева.
Доколко могат да са сини...
Безметежно синя синева - морето -
в тъга, и болка - непоносим копнеж,
остават в пъстротата на очите ми...
Косите ти със цвят на жито - обещават...
С вятъра и слънцето играл си си като дете.
Тициановите ми коси - в палитрата на
ренесансов спомен. Доколко могат да са сини
очите ти - на фона на синята ти риза,
и днешния ни ден...
© Нели All rights reserved.