Jul 15, 2012, 2:00 PM

Домашен пудинг 

  Poetry » Other
624 0 10

"В неделя. Девет." – есемес изпрати

съдружникът ми "по неволя" Йорг.

Усмихнах се!... Да, имам си приятел

"един на сто" – от Манхайм до Ню Йорк!

 

На сутринта събудих се. Кафето

не си изпих – нали поканен бях

на гости, та очаквах БМВ-то

да спре отвън. И скоро го видях.

 

Защото Йорг бе точен до минута.

Завиждам му все пак за точността!

Но тука точността е прословута,

приятелството среща доброта.

 

– Отиваме у баба ми! Мein Bruder,

да не закусваш те предупредих!

Престорих се, че твърде съм учуден...

Намигна ми, а аз благодарих!

 

На гости съм, а сякаш – у дома си!

Закусваме у бабата на Йорг.

Накрая домакинята поднася

домашен пудинг сред всеобщ възторг!

 

Благодаря за милата покана!

Да, Манхайм е един прекрасен град!

В сърцето ми задълго ще остане,

защото Йорг ме бе нарекъл "брат"!

© МАРИАН КРЪСТЕВ All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??