Apr 7, 2018, 3:42 PM

Дон Кихот и Хамлет 

  Poetry » Other
1327 5 8

Дон Кихот и Хамлет се видяха.

Изпиха по чаша бордо.

После плакаха,

после се смяха

без да знаят точно защо.

– Кой ще застане пред дулото заради тебе,

и заради кого ще застанеш пред дулото ти? –

попита Хамлет небрежно.

Дох Кихот се изгуби във себе си

тежки вежди повдигна едва.

В очите му потъна времето,

и задави го една сълза.

– Аз ще застана за всеки,

а за мене, не искам да знам!

Ще ме помни ли някой навеки

малък ли ще съм или голям.

Една илюзия сме с тебе братко!

Химера, някаква мечта.

Тук всеки "убива" грубо и "сладко"

от липса на любов и за пълна хазна!

– Да бъдеш острието на копието или да не бъдеш?! –
попита Хамлет сякаш Вечността.

© Явление All rights reserved.

Произведението е включено в:
  1296 
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??