May 4, 2007, 1:09 AM

doomrever 

  Poetry
762 0 0

Стоя на моста,

загледана в тъмнината,

колко дълбока е реката...

Тежки мисли, прокобни,

ми се въртят в главата,

колко студена е водата...


И цялата треперя,

не изпитвам нищо,

и не от студ,

а сякаш студ сковал е разума,

но защо се страхувам,

нали на чужди мисли не робувам?


Вятърът пее в косите ми

и те политат из тъмнината

като свободни птици в мрака,

а аз не чувствам свободата...

усещам как сърцето все по-бавно тупти

и студът затваря уморените ми очи.


Не чувствам самата себе си,

толкова съм уморена...

ала с изстинало вече сърце

водата не е студена -

потънаха в реката две ръце

за една съдба, за друга свобода.

© Мони Божилова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??