Jan 15, 2013, 6:24 PM

Дори да вали 

  Poetry
546 0 8

 

 

                               Аз съм щедра. Дори да вали,

                               този дъжд подарявам ти - твой е,

                               та когато небето над нас се смали,

                               да мечтаеш за нови порои...

 

                               И грижовна съм - месих ти хляб.
                               Със сълзи го замесих, да знаеш,

                               и глада ти - неистов и сляп,

                               ще заситя. Така ще узнаеш,

 

                                че съм истинска! Мога да пея

                                и гласът ми е стара камбана,

                                и почукаш ли с пръсти по нея,

                                всеки звук е копнеж и покана...

 

                                Аз съм топла! Събрала съм слънце,

                                за да грея в студените зими,

                                да покълне и сетното зрънце

                                вкочанена, измръзнала обич...

 

                                И съм луда! Дори да боли,

                                ще ти дам да опиташ от болката,

                                мойта болка щом в тебе гори -

                                за отвъдното стига ми толкова.

                                

 

                                 

© Рада Димова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??