В коментарните полета -
глупости на търкалета:
Някой драска за момета
и купони по кръчмета,
друг пък пише за бабета
под снега на колелета,
трети псува Жулиета,
че пристанала на кмета,
а четвърти, с две чифтета
стряска дивите прасета,
пети пък цитира нета
за Червената планета,
шести тича пред ченгета
по пижама на райета,
седми гепва портмонета
на богати циганета,
осми тъпче се с парфета
край високи минарета,
пък девети, с три ментета
нищи родната просвета,
а десети, с два памфлета
за системата проклета,
заиграва се с късмета
и го вкарват в лазарета.
Аз пък чакам Николета
да ми звънне в тризонета,
и след две-три питиета
с осем телешки кюфтета
…
…
…
…
Вие сте, но без да повтаряте
написаните вече римни думи.
Юри Йовев
Февруари 2024 г.
© Yuri Yovev All rights reserved.