Sep 9, 2017, 7:07 PM

Другите деца 

  Poetry » Other
333 2 13

Не искани и не желани

дошли на този свят сами.

Поели глътка въздух.

Ръчички две протегнали

към свят и светлина.

Без къщи и имоти,

без слава и пари.

Търсещи ръце на майка

и нейна топла гръд.

 

От малки все избутвани

с печат невидим на чела.

Виновни във невинност,

че търсили са любовта.

По домове набутани

с обувки мокри, скъсани.

С лица така навъсени

и пръстчета все търсещи

на майце сѝ зовът.

 

Събуждат се в общежития,

заспали гладни, неразбрани.

Големите деца ги бият,

вземат им храната.

Години, мигове, събития,

в тъмнини са те постлани.

Не искани и не желани,

дошли на този свят така.

Изхвърлени, без майка и баща.

 

Пловдив

13.01.2017

 

 

 

 

© Хари Спасов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??