Apr 10, 2022, 10:00 AM

Духът на слънцето 

  Poetry » Love
289 1 4

   

       Духът на слънцето

 

Очите ми ще търсят в рими тебе,

ще те рисуват под небесна светлина,

ще бъде миг красив и спряло време

и чакана, и лъчезарна любовта.

 

За миналото всичко ще забравя,

за да рисувам пак лъчите на деня,

миражите далече ще оставя,

защото с мене ще е тази красота.

 

Ще пиша стиховете сутрин рано,

за да поемат първи слънчеви лъчи,

ще пиша бързо, ясно и разбрано

и ритъмът доброто в тях ще задържи.

 

Духът на слънцето ще ги съпътства

и свежестта на утринната красота,

и синева безкрайна и небесна,

и най-прекрасната усмивка на деня.

 

                              Мария Мустакерска

 

 

© Maria Mustakerska All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??