Jun 6, 2015, 8:57 PM

Думи 

  Poetry » Love
384 0 0

Плющи порой от празни думи,
пропаст е огромна помежду ни
в очите празни не блестят лъчи,...
две мъртви и студени сме души.

 

В нощта с тихо сбогом ме прокле,
частица от сърцето ми отне
и хвърли го на хищната тъга
да го цапа и въргаля в пепелта..

 

Защо е тъй устроен днес света
с тоя стар износен механизъм,
който смазва в свойте бутала
без жал духа на любовта..

 

С времето сърцата щом изстинат
и куха тлен са нашите тела,
дошло е време да се разделиме,
пресъхнала е живата вода .

 

И гарата е вече опустяла,
замина влакът с любовта,
а аз прегръщам самотата
и бавно крача към дома.

© Боян Дочев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??