Sep 16, 2014, 10:24 AM

Думите на поета 

  Poetry
304 0 2

Над задрямали глаголи

и смълчаните съгласни

тръгват думи тънкополи

с антуража си от гласни.

 

Галят те листата бели

и редят се във редички.

Страсти в редовете спрели

будят чувствата на всички.

 

Тези думи нажежават

въздуха на всеки метър.

В стиховете натежават,

а са леки, като етер.

 

Влизат в музата на всеки,

който иска да прочита.

Стават те храна навеки,

в книги щом се препрочитат.

© Никола Апостолов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Хубаво!
  • Никола - и най-дребният материал в строителството заема важна роля.
    Вдичко има значение.
    Стихотворението ти ми звучи много мило, близко и понятно!Харесва ми!
    Поздрав за оригиналната творба!
Random works
: ??:??