Jul 10, 2008, 7:20 PM

Душата си човек лекува сам! 

  Poetry » Phylosophy
1668 0 12

От чудене сега какво да правя

опитвам се да пиша стихове.

Не толкова тук мъдрост да оставя,

а да излея своите страхове.

 

По-лесно ми е да анализирам

на лист хартия и с молив в ръка,

дори когато думите подбирам

и мисълта ми не тече като река.

 

На листа мога всичко да разкажа,

да споделя и радост, и тъга,

и слабостите свои да покажа,

и да призная някоя вина...

 

От себе си дори да искам прошка,

да поразголя своята душа

и нежно да изтрия дума тежка.

Детето в мен с любов да утеша...

 

Това го мога в стихове и рими –

в реалния живот не мога, знам,

да съхраня душата си ранима...

Душата си човек лекува сам!

© Деси Копчалийска All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??