Sep 7, 2024, 4:18 PM

Душата ти... 

  Poetry
101 0 0

Душата ти

къртач я

разрушава

 

и мълком тя -

и гълта,

и сподавя...

 

Душата ти

къртач я

разтрошава,

 

но с обич тя

ти казва:

„Ще се справя!“

 

Душата ти

къртач я

изличава -

 

уж, ала тя

с любов го

усмирява!...

 

Душата ти

с къртач я

разпрашават -

 

„любов“

на име, но

любов каляват! -

 

И в тебе, и

в душата ти -

уж - вейка -

 

неразрушима,

о̀бична и

чудодейка!...

© Стоян Минев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??