Затворих уморено своите очи…
Опитах се да преброя нещата, стимулиращи ме да живея…
Въздъхнах тежко със гърди, устата ми мълчи…
Когато плаче ми се, как да се засмея?
Сълзите, казват – признак са за слабост!
А, колко пъти лягат си очите мокри, а устата суха…
Дали ми носят облекчение? Напротив! Те са липсата на радост…
И показател са за вътрешна разруха…
Щом плача, явно е от болка…
Обида! Самосъжаление… Не! Не мисля, че съм инфантилен!
Защото именно сълзите ми са знак,
че твърде дълго бил съм силен…
Сълзите са онези думи,
които премълчани се натрупват във сърцето…
Посочват, че не съм студен - човек с душа,
и обрисуват в странни форми преживяванията върху лицето…
Плачът бил символа на вътрешната сила!
И средство да освободиш обзелата те мъка.
Със плач се раждаме, със плач живеем
и с плач изпращат ни по време на разлъка!
© Съби Седник All rights reserved.