May 30, 2008, 12:36 AM

Два метра под земята 

  Poetry
792 1 12
Пари печелиш, а нощем не спиш,
сън не те лови, само ги броиш
колко имаш и колко още искаш,
всеки ден само за това мислиш.
Любимите си хора не зачиташ,
парите повече обичаш,
ако си самотен, любов си купуваш,
но човек без приятели нищо не струва.
Дори семейството си ти ще предадеш,
само до парите да се добереш.
Нощем съвестта ти те гризе,
но  ти знаеш, че и тя за парите ще се поддаде.
И сълзите в пари превръщаш,
и на близките гръб обръщаш.
Криеш тази твоя същност под маска от лъжи
и че нараняваш другите, не те боли.
Не искаш даже за прошка да помолиш,
а със зъби и и нокти пак за пари се бориш.
И парите се превръщат в твои приятели,
а близките хора приемаш за предатели.
Но поне за минутка се замисли - къде отиваш ти?
Даже всичко да имаш, в гроба нищо не взимаш.
И за пари да си продадеш душата,
те няма да ти трябват - два метра под земята!

© Ванеса All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??