Какво да направя, че двама сте всъщност
в сърцето ми някак побрани....
Въртя се във луда, тревожна окръжност,
населена с всякакви драми....
Виновно се кая, след туй се заричам
да следвам „зова на сърцето”.
А то уморено от страх и двуличие
оплита се клето – проклето....
Да, зная... Ще дойде внезапно момента
на избор последен, фатален.
Ще трябва най-трезво и без сантименти
с един да остана. Реален.
Разбирам, усещам... Така е прието.
Животът разплита се, тича...
Но можеш ли да програмираш сърцето:
кога, как, кого да обича...
© Нина Чилиянска All rights reserved.