Oct 14, 2014, 7:35 AM  

Двама в лодката 

  Poetry » Other
372 0 2

Разбираме се двама с теб сега:
било до днес каквото то било е,
доплaваме във утрото брега
под грохота неспирен на прибоя

 

вълните ни преди да потрошат
на лодката продънена веслата
и слънцето и вятър изсушат
душите ни, трапосани в платната.

 

А знаем: на брега ни чака труд
и люлката приспивна на вълните
навярно ще ни липсва. Повод друг
ще има да раздаваме мечтите.

 

И няма да си връзваме кусур.
Взаимно ще простиме греховете.
И нека да тече купона щур
на тоз живот, обрали плодовете.

© Иван Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Добри пожелания !
  • И няма да си връзваме кусури.
    Взаимно ще простиме греховете.
    И нека да тече купона щур
    на тоз живот, обрали плодовете.
    Поздрав за новата ти творба! Хареса ми и особено финала!
    Желая ти хубав ден и творчески успехи!
Random works
: ??:??