Jul 17, 2010, 7:58 PM

Две бадемови очи 

  Poetry » Love
1076 0 4

Две бадемови красиви очи,

разярен вятър, низ от мечти

и бушуват те в светлата душа,

събрала и небе, и звезди, и луна.

 

Чезнат те и пак прииждат

и за миг в душата съзиждат

храм на любов и светла мечта

от специалната за мен жена.

 

Две бадемови красиви очи,

идват и си отиват в мъгли,

спомени остават за тях да шептят

и камбани бият, пеят, ехтят.

 

Преобръщат света, огъня разтапят,

много неща крият и много знаят,

близки са за тях нежните цветя,

къпят се заедно в утринната роса.

 

Две бадемови красиви очи

погледнах в тях – слънчеви лъчи,

подпалиха в мен огъня на любовта,

замечтах за небе и звезди и луна.

 

© Стефан All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря ви много!!!
  • Музика, лъчи в две хубави очи!!!
    И Яворов се е постарал, да опише две хубави очи!!!
    Прекрасно е!!!
    "Две бадемови красиви очи
    погледнах в тях – слънчеви лъчи,
    подпалиха в мен огъня на любовта,
    замечтах за небе и звезди и луна."
  • Замечтах за небе и звезди и луна.
    С най - добри пожелания за успех!
Random works
: ??:??