Две мънички поеми
Родили се за да умрат
* * *
Заглавие първо
Седнал съм на някаква забравена пейка
Вали
Калта се катери нагоре по крачолите ми
Но не е студена
Измачкано ми е настроението
Защото цял ден го стискам в ръцете си
Ставам и тръгвам да поговоря на морето
Но на морето не му се говори
Обърнало ми е гръб
И се е забучило в своите си
Мисли
А аз искам
Да ме чуе някой когато ми е тъжно
Затова ме няма по цял ден вкъщи
* * *
Заглавие последно
Няма болка
Болката е равновесие
Излязъл съм от релси
Побеснял съм
Искам да счупя всекидневието си
И...
Някой ми каза че за да бъда себе си
Трябва да изиграя няколко роли
Но това беше в едно друго време
И сега ми е все едно
Твърде много се преструвах
И не знам кой съм
Но ми е все едно
Ухилил съм се
В разпенена усмивка
И ми блестят очите
Няма болка
Ви казвам
Няма какво да ме спре
Да се самоубивам
Защото ми остава все по-малко
Време да пиша
И все по-дълги са стиховете ми
Последно?
Аз искам да бъда
Завинаги
6 юли 2011
© Десислав Илиев All rights reserved.