Дядо Боже, мил и благ,
Ти поспри се у дома!
Има питка, козунак,
пресни, шарени яйца.
Първото за Теб, ще бъде,
Дядо Боже, милостив!
Да дариш на всички люде
делник хубав и щастлив.
Да закриляш мама, тате,
да ни пазиш от беди!
На любов да сме богати,
да сме здрави и добри.
Дядо Боже, Ти ела,
най - червеното вземи!
Влез през входната врата,
наш'та къща прекръсти.
© Хари Спасов All rights reserved.