Когато надеждата свършва,
когато лошо време настава,
когато радостта се прекършва
и дъгата бавно пада...
Когато светът ти се срине,
когато дъждът завали,
когато надеждата гине -
за дъгата ти си спомни!
Когато е тежко в душата,
когато гърми и трещи,
когато зло обгърне сърцата -
дъгата си ти припомни.
Когато си спомниш дъгата,
не ще те вали и гърми.
Дори да са лоши нещата -
дъгата я има, това запомни!
© Моника Михайлова All rights reserved.