Mar 28, 2017, 11:05 AM

Дъх на момина сълза 

  Poetry » Other
1150 11 14

Две стъпки разорана рохка пръст,
гробарите се черпят с черно вино.
Скован набързо, крехък дървен кръст
и шепа хора. Някой е починал.
Встрани душата слънчево блести,
усмихва се и маха – че е жива.
Едно дете усети я почти,
но другите не мислеха наивно.
Остана дъх на момина сълза –
омаен и пленяващ сетивата
и някаква объркана оса,
която не откриваше цветята.

 

Цвета Иванова

© Цвета Иванова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??