Jan 15, 2010, 5:06 PM

Дъжд за песимисти 

  Poetry » Other
518 0 4

" Мъжките сълзи текат навътре! –

бе писал мой добър приятел.

– Днес трудно е да си мечтател,

но пò – да бъдеш простосмъртен..."

 

Не го отричам: на осмисляне

все още подлежи светът,

но, питам се, ще се пречистим ли

от страхове и суета,

 

щом сиви, но и черни тонове

невидимо пластят се в нас,

щом радостите следват стонове,

а любовта – предсмъртен час!

 

Ще ни пречисти, знам, дъждът!

Ще ни пречисти, но позна ли:

сълзите наши са това -

не капки, облаците дали!

© МАРИАН КРЪСТЕВ All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??