Sep 29, 2013, 4:13 PM  

Дъждовен блус 

  Poetry » Love
2635 3 30

Понякога, когато вън вали

и всеки шум нанякъде отлита,

когато, уморен, светът заспи,

а вятърът утихне под стрехите,

 

когато само твоите стъкла

с мъждива светлина безсънно светят

и няма край, и няма край нощта,

а тягостно се бавят часовете...

 

...ела навън - пред пътната врата,

загърната в прегръдките на мрака,

една дъждовна, влюбена жена,

на прага ти от цяла вечност чака.

 

Във тази полусънна тишина

среднощният ми зов нима не чуваш?

Под взора на безмълвната луна

за всичко забрави и с мен танцувай

 

един неповторим, дъждовен блус

сред ехото на пеещи капчуци,

с меланхоличен, есенен привкус

и свирещият вятър във улуците.

 

Мелодията нежна на дъжда

в лежерния си ритъм ще ни носи,

по дансинг от опадали листа

до теб ще стъпвам тръпнеща и боса.

 

И нека шепнат двете ми ръце

със трепета на дланите изстинали,

че уж от дъжд е моето сърце,

ала без теб е палеща пустиня!

 

А щом угаснат нощните звезди

и утрото в небето се провиди,

ще ръсна дъжд по твоите коси

и тихо, без следа, ще си отида...

 

 

 

 

© Мария Вергова All rights reserved.

Произведението е включено в:
  1840 
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??