Nov 2, 2020, 9:13 PM  

Дъждовен шал за сбогом 

  Poetry » Love
370 6 10

ДЪЖДОВЕН ШАЛ ЗА СБОГОМ

 

Обичам те, докато август спи –

във сенките на мрачното усое.

A ти не вярваш в ангели, нали?

Поискаш ли – крилете ми са твои!

 

И тази нощ, когато завали,

с дъжда под стряхата ще се наплача.

В косите ми среброто не искри,

щом стъпките ти не разбулват здрача.

 

Но аз не мога да си позволя

приют да дам на кривите си мисли.

Безсмислен лукс, а вече преболя

и хоризонтът почна да се чисти.

 

Студено ми е в скъсания шал

и друг си нямам – за да се загърна.

Отлитна ли, напразно си живял,

защото нищо няма да се върне.

© Валентина Йотова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??