May 30, 2012, 4:16 PM

Дъждовено есенен Пловдив 

  Poetry » Other
638 0 1

Колко рижо-златист листопад

по червени  павета площадни.

Не сънувам. Във звук и във цвят
бродят гълъби тъжни и гладни.

 

До фонтана със липсващи лебеди

(лебед да плува в фонтан...?)

скитник подритва  листата,

капещи от небесния юрган...

 

Всяка капка е  медно петаче,

сякаш валят гълъбови очета,

есента, пловдивската есен,

до фонтана ни бавно докрета.

 

Потопи си ръката ефирна

да погали дъждовните капки,

малки обечки – сребърни сфери,

разлюляха си мокрите шапки.

 

Идвай, есен, без друго съм тъжна,

тебеширено млечно небето,

можеш ли на него да ми нарисуваш

на есенния ден сърцето?

 

 

 

 

© Джулиана Кашон All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??