Mar 14, 2013, 10:38 PM

Дъждовно... любовно 

  Poetry » Love
624 0 4

Дъждовно... дъждовно

примижва... гръмовно.

От облачни пазви

дъждът се пролазва,

излива душата

и стене в стъклата.

Вали си... копнежно,

вали... от очите,

ти гледаш валежно,

в мен капят сълзите.

Разстилаш мъглите

във моята стая,

завиваш ми дните

отначало... до края.

В нощта коленичиш

с познатите дрехи...

изгубено птиче,

тъжиш за утеха.

Далече ухаеш

със ласките цветни...

настръхнали думи

по устни кокетни.

Дъждът... все вали си,

но нявга ще стихне

и пролет ще дойде,

ще се усмихне

под яркото слънце,

вълшебница бяла...

любовно, по зрънце

във нас оживяла...



© Красимир Трифонов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??