May 18, 2007, 8:57 PM

ДЪЖДЪТ ОСТАВА (Миговете помни) 

  Poetry
426 0 1
Прегърбена девойка и младеж,
обгърнал раменете тънки здраво!
С глави, допрени в трепетен копнеж,
под капките дъждовни не побягват!

Под потничето тънко - мокра младост,
косите гъсти, сплетени в немирност,
паветата опиват се от радост,
синеят под нехайните им стъпки!

Перчем нахален смее се заразно,
изгълтва, гони капките студени!
Ветрец невидим влюбено полазва
по голите, изтръпнали колене!

Крачолите навити, са пияни,
целуват се с окаляните локви,
а риза бяла, палаво развяна,
разпръсква премалялост топла!

И този миг навярно ще е кратък,
годините ще погнат тази обич,
но вятърът и лятото остават,
дъждът остава, миговете помни!

© Катя All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Поздрав за стиха,мила!
    Много е хубав!
    Прегръщам те!
    Много ми е приятно да те чета
Random works
: ??:??