Jan 23, 2021, 11:40 AM

Дългополи бели 

  Poetry
167 0 0

 Ех, илюзии мои красиви,
пощурели
с последния танц
на дърветата
преди съмване!
Как ръзмятате длани
с въжета да вържете
за небето
очите, напънали се
да видят отвъд!
Шест дервиша,
дългополи,
с бели кафтани,
наклонили
към рамото си глава,
и във транс,
се въртят.

© Павлина Гатева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??