Aug 16, 2011, 12:30 AM

Дъртият 

  Poetry » Phylosophy
639 0 4

Дъртият

 

Скитам се сам. Изгубих си Мярата.

Къпе ме дъжд. Тъмата ме крие.

Пуст е градът. Без Теб и без Вярата.

Цигарена истина към небето се вие.

 

Пустите улици стъпките слушат.

Падат звезди, а мечтите политат.

Затворени порти душата ми душат.

Лятната буря нещо помита...

 

Няма да пробвам! Ще тръгна във Тъмното.

Спиш си в нощта и сънуваш не мен...

Аз ще се спусна надолу, по Стръмното,

да се здрависам с най-тъжния ден...

 

На безумния старец светът е във шепата...

Тъжен си тръгва в края на лятото.

Пази във пазвата Обич и шепоти...

В джоба - трошици... На шията - Святото...

 

Светът е достоен само за двама!

Нищо, че вярваме свято в Троицата...

Отворени бяха вратите на Храма,

а пред олтара - плачат свещиците...


Какво ме вдъхнови?!


"Когато Тишината боли" и си "Неразумно" "Истинска" и един "Спомен за дъжда" и "Различна луна" ще те връхлетят като "Греховно" "Бедствие",
нищо няма да е "Бяло и черно".
С "Обич в зениците", ще чуеш "Камбани" и ще намериш своя "Пристан"...
на danigallery
Зем.

© Красимир Дяков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??