Oct 28, 2008, 10:30 PM

Дървено прасенце 

  Poetry
639 0 3
На бюрото ми - стара дървесина,
полегнало на мощните колони,
стои едно прасенце - дива свИня
и напомня ми за детските балони.

Детските балони ли - какво са?
Детските балони - малки тайни -
да тичаме със тебе голи, боси -
да се увъртиме до ушите в разни лАй*а.

И днес така, пораснал покрай него,
стои си мойто дървено прасенце.
Грухти ми то, че сякаш е колега -
и аз съм станал негово детенце.

А мойто русо злато, там, зад мене
се смее, сякаш невидяла -
че това прасенце нощем тихо стене
....
за наш'та жлъчна вчерашна раздяла...

;(

© Презвитер Козма All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??