Dec 28, 2013, 7:48 PM

* * * 

  Poetry » For kids
898 0 8

Мечо из гората скита
и реве на глас  за трима,
де когото срещне пита,
кой разсърди баба Зима.


Та сега не ще да тупа
бели черги и юргани,
сняг да падне, да затрупа
ниви, бърда и поляни.


Плаче Мечо, ех, горкия,
спал бих, пусто, опустяло,
как сега да се завия,
като нямам одеало?

© Надежда Ангелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??