May 29, 2018, 2:23 AM

*** *** *** 

  Poetry
350 1 2

Една-единствена сълзичка ми остана
ще си я пазя чак до сетния дъх.
Да ми напомня вечно за да не забравя
океанът от сълзи който по тебе излях.

 

Капка солена вода превърната в камък,
закотвен в окото ми во веки веков.
Негов пристан последен и замък
потънал в блата на несподелена любов.

 

Изплаках сърцето си – изсъхна само.
Душата крещеше дорде остана без глас.
Тишината пречупи ги като мръсно стъкло
и захвърли парчетата където чаках ги аз.

 

В прахта ги събрах с моите голи ръце
в едно се огледах, в друго видях теб.
Превърнат във сянка с уморено лице,
познах се веднага – нещастника клет.

 

Така си бленувах и усетих се стар,
изживял половина живот в самота.
Дойде моят ред, и светия ключар
ще ми отвори оная небесна врата.

© Joakim from the grave All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря ти.
  • Много е идейно. Пожелавам ти скоро да излезеш от водовъртежа на чувствата и да погледнеш по-бодро на живота.
Random works
: ??:??