Sep 18, 2011, 12:31 AM

*** 

  Poetry » Love
625 0 0

Разкажи ми приказка -

стара, забравена!

Колко въпроси висят

и колко любопитство изгаря?

Ще те погледна със детски очи,

залюбили вълшебството.

Ще се гмурна в гласа ти

и омагьосана -

в пясъчна кула ще се преместя.

Паяк решетка ще сложи

на прозореца, дето те чакам.

Ще броя дните и нощите,

ще се сливам със светлината и мрака...

А ти все мълчиш

и свещта вече догаря.

Но продължаваш със ръце и очи

сегашната приказка.

Защо са ни старите?

© Павлина Райкова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??