Jun 19, 2014, 11:33 AM

Еделвайс 

  Poetry » Landscape
782 1 2

Там, върху високите скали,

сред камъните в пустоща,

еделвайс нежно бял цъфти,

известен със своята красота.

 

Тъй самотен, все едно звезда

паднала е еделвайса от небето,

а скалите станали за него небеса

пазят го, нали той им е сърцето.

 

Еделвайс белее се в нощта,

той цвете е на дива-самодива.

Еделвайс блести през деня,

цвете е на нимфа дива.

 

Тъй рядък и красив е еделвайса,

той брошка е върху нашите скали.

Еделвайса, за любима той мечтай си,

звезда паднала от небесните висини.

© Роза Лилиева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??