Nov 29, 2006, 1:43 AM

Един да чуе! 

  Poetry
619 0 10
Един да чуе!...
Друго и не искам,
освен да разбере -
човек се ражда не във дати,
а в болката, макар събрана
в надгробни редове.

Защо се скитам
в светове от дати?
Преди това и след...
... десети иде след девети
в колодата от дати,
в куршумените редове.

На всички ни се падат карти,
извадени от същото тесте...
Защо да дишаме в човекодати,
след като умираме във робски часове?
Защо с омраза сме богати?...
... убили собствените гласове...

Един дано ме разбере -
човекът е пожертван
от човека с дати,
вместо очите на лице.
А датите са меценати
на историческите бесове!

Един да чуе...
Друго и не искам,
освен това да разбере -
човек е този,
който прави дати...
... след него идат зверове...

© Димитър Ганчев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??